Hiirikäsi. Mikä se on? Ja kuinka saada siihen lievitystä?

Hiirikädellä, tai hiiriranteella, tarkoitetaan toistuvista liikkeistä, yliojennuksesta ja epämukavista työasennoista aiheutuvia oireita. Näitä oireita voidaan lievittää ergonomisten työvälineiden avulla.

FI mock up frontpage Mouse Arm Guide

Mitä ovat hiirikäsi ja rasitusvammat?

Hiirikäsi -nimitys kattaa toistuvista liikkeistä, yliojennuksesta, tärinästä, hiiren klikkaamisesta, istumatyöstä tai epämukavista työasennoista aiheutuvat vaivat. Toistuva lihasten, nivelsiteiden, jänetiden ja hermojen rasittuminen voi aiheuttaa erilaisia hartia-, käsivarsi-, ranne- ja käsivaivoja. Tavallisella hiirellä työskenteltäessä käsivarsi ja ranne ovat epänormaalissa asennossa.

Hiirikäsi on monien kotona tai toimistossa työskentelevien toistuva ongelma. Varsinkin kotoa käsin työskentely voi johtaa hiirikäden kehittymiseen, koska monetkaan eivät kiinnitä kotona huomiota ergonomisen työpisteen tärkeyteen tai työasennon mukavuuteen. Mikäli kuitenkin työskentelet kotona vähintään päivän viikossa, joissakin maissa laki edellyttää työnantajaa tarjoamaan työvälineet kotitoimistoosi. Näin voit varmistaa samat työolosuhteet sekä kotona että toimistossa.